Klubi i mendimit ekonomik

Si t’i përshtateni kulturës së kompanisë suaj?

Një ndër arsyet kryesore për shkallën e lartë të dështimit të shefave të rinj – më shumë se gjysma nuk arrijnë të kalojnë 4 vjet – është vështirësia në përshtatjen organizative të kompanisë.

Aftësitë mund të të çojnë deri në një farë pike në qoftë se nuk jeni përshtatur me kulturën e kompanisë suaj.

  1. Përpiquni të njihni më mirë veten tuaj. Vlerësimet e sjelljes dhe ato psikologjike mund t’iu ndihmojnë që të kuptoni tendencën tuaj natyrore dhe preferencat në një ambient profesional.
  2. Mundohuni të kuptoni më mirë kulturën e kompanisë. Pyesni ish-punonjësit, shitësit, konsulentët dhe të tjerë që kanë lidhje me organizatën, për një pasqyrim më të qartë mbi kulturën e organizimit te kompanisë.

 

Lini një koment

Email i juaj nuk do publikohet