Klubi i mendimit ekonomik

Këshilla për udhëtarët në prag të festavave të fundvitit, të drejtat e tyre

Me ardhjen e festave të fundvitit, pritet që të ketë një rritje të udhëtime si brenda dhe jashtë vendit.

Ja disa këshilla për  të gjithë pasagjerët, veçanërisht ata drejt dhe nga destinacionet Italiane, këta të fundit përbëjnë dhe përqindjen më të lartë të udhëtarëve.

Për të shmangur problematikat udhëtarët këshillohen që:

Disa orë para se të nisen, të kontrollojnë në internet faqet zyrtare të aeroportit nga nisen ose të kompanive ajrore, pasi mund të ketë vonesa ose anullime, për shkak të motit me rreshje të dëndura shiu dhe dëbore në rajone të ndryshme.

Në rast të problematikave, si vonesa mbi 3 orë, ose anullim kur ndodhen në aeroport, pasagjerët kanë të drejtë të marrin falas nga kompanitë ajrore ushqim, akomodim në hotel dhe një telefonatë falas.

Lini një koment

Email i juaj nuk do publikohet