Klubi i mendimit ekonomik

AKU inspekton produket që tregtohen në vend, pezullohen dy subjekte

Në javën që lam pas Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka kryer inspektime masive  në të gjithë territorin e vendit. Ky insprktim është bërë me qëllim sigurimin dhe garantimin e çdo produkti që tregtohet në vend.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në kuadër të garantimit të sigusisë ushqimore vetëm brenda datave 07-11 janar 2019, ka kryer 444 në rang vendi.

Konkretisht, nga trupat inspektuese të AKU-së janë dhenë 101 paralajmërime dhe 7 gjoba. Gjithshtu janë ndërprerë dy aktivitete.

Kujtojmë se javën e kaluar AKU u dërgoi letër të gjitha bizneseve që të bënin analiza vetëkontrrollit, ky rast ka rezultuar i suksesshëm pasi 71%  të rastëve të analizuara kanë ardhë si pasojë e vetëkontrrollit.

Ndërsa pjesa tjetër e analizave janë bërë nga kontrrolet në terren dhe nga kontrrolet zyrtare në Pikat e Inspektimit Kufitar.

Lini një koment

Email i juaj nuk do publikohet