Klubi i mendimit ekonomik

6 zakone të punës që ju bëjnë të sëmureni

Ekonomia Online, sjell disa nga mënyrat apo zakonet në zyrën tuaj të punës të cilat po ju bëjnë që të sëmureni.

1. Ushqimi në tavolinë: Kjo mund të tërheq insekte dhe brejtës në zyrë gjë që rezulton me ndonjë sëmundje apo infeksion.

2. Mos larja plotësisht e filxhanëve apo gotave: Çdo ditë, para se të mbushni filxhanin me kafe apo çaj, lanjini enët me ujë të ngrohtë ose me deter gjenttërësisht. Lani atë para dhe pas çdo përdorimi.

3. Ruajtja e ushqimit brenda sirtarit të tavolinës: Kjo nuk duhet të ndodhë absolutisht, përveçse në rast se i keni kyçur më parë në ndonjë kuti hermetike.

4. Nuk e fshini ulësen e tualetit: Tualeti ka shumë mikrobe që mund të shkaktojnë diarre ose dhimbje stomaku. Pastrojeni me një gjithmonë para se të uleni.

5. Të shkosh në punë kur je i sëmurë: Kështu do të përfundoni duke përhapur mikrobet dhe prandaj është mirë që sa herë të keni ndonjë virus, të merrni leje. Duke mos u paraqitur në punë nuk e përhapni as virusin.

6. Ndarja e ushqimit: Jepni atij gjithë dashurinë dhe kujdesin që meriton, por mos e ndani ushqimin me të ose mos përdorni filxhanin e tij.

Lini një koment

Email i juaj nuk do publikohet